Ο Μπάμπης Ιωάννου και ο Τάσος Σωτηρόπουλος ξεκινούν τη συνεργασία τους το 1977 αναλαμβάνοντας μελέτες σύνθετων κτιριακών έργων στη Σαουδική Αραβία., πολυκατοικιών και κατοικιών στην Ελλάδα.

Το 1982 στο σχήμα εντάσσεται ο Αλέξανδρος Van Gilder και δημιουργείται η ομάδα ISV Αρχιτέκτονες.
Σήμερα η ISV απασχολεί συνολικά 40 άτομα μεταξύ των οποίων αρχιτέκτονες μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς, σχεδιαστές και industrial designers και έχει επεκτείνει τη δρααστηριότητά της στην αγορά γης, την ανάπτυξη, την κατασκευή και πώληση ως επί το πλείστον κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.

Η βασική ιδέα της Αρχιτεκτονικής της ISV είναι η καλύτερη δυνατή διαβίωση του ανθρώπου στο χώρο, είτε πρόκειται για κατοικία, είτε για επαγγελματικό ή εμπορικό χώρο. Ο αρχιτεκτονικός χώρος χτίζεται γύρω από αυτές τις δραστηριότητες, έτσι ώστε να προσφέρει στο χρήστη, χώρια από την ικανοποίηση των λειτουργικών του αναγκών, τη χαρά του να βρίσκεται μέσα στο χώρο αυτόν και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του. Στοιχεία που συντελούν σε αυτό είναι η μελετημένη χρήση του φωτός, ζωογόνου δύναμης για κάθε έμβιο ον, και η απλή αναγνωρίσιμη γεωμετρία.

Η πρωταρχική σημασία της αυλής, λειτουργικά αναπόσπαστου χώρου στο ελληνικό σπίτι, η ενοποίηση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που προσφέρουν άπλετο φως, καθιστούν το χώρο φιλικό και λειτουργικό. Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση, οι πρωτοποριακές τεχνικές σχεδίασης και κατασκευής, η χρήση βασικών αρχών του μοντέρνου κινήματος και ο σεβασμός στον Ελληνικό χώρο και τις ανάγκες του, αποτέλεσαν εξαρχής τους κύριους άξονες της αρχιτεκτονικής φιλοσοφίας της ISV. Το έργο της ISV χαρακτηρίζεται αππό το διαρκή πειραματισμό με υλικά νέας τεχνολογίας, καινοτόμες φόρμες και από τη δημιουργία πρωτοποριακών λύσεων που προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες του χρήστη, αλλά και στις αισθητικές του αναζητήσεις.

Η ISV London ενσωματώνει την εμπειρία και τις άρτιες γνώσεις σχεδιασμού που η ISV έχει επιδείξει μέσα από χρόνια πρακτικής και συμμετοχής σε έργα διαφορετικής κλίμακας και τυπολογίας, όπως κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχεία και χώρους εμπορικής χρήσης. Το γραφείο μας στο Λονδίνο παρέχει διάφορα σενάρια υπηρεσιών προς τους πελάτες, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η διερεύνηση της σημερινής αγοράς ακινήτων και η εξερεύνηση κατοικίας, η αρχιτεκτονική μελέτη της ανακαίνισης ή ανοικοδόμησης, η ανάλυση κόστους κατασκευής, η συνεργασία με τοπικούς συμβούλους για όλες τις απαιτούμενες άδειες, η οργάνωση έργων και κατασκευών, μέχρι η πιθανή επαναπώληση του ακινήτου.

Ιδρυτικά Στελέχη

ΜΠΑΜΠΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., από όπου απεφοίτησε το 1972.
ΤΑΣΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Αποφοίτησε από της Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το 1974.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ VAN GILDER
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ VAN GILDER
Γεννήθηκε το 1956 στη Νέα Υόρκη. Μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις Αρχιτεκτονικές σπουδές του στο Canterbury College of Art της Μ. Βρετανίας και στην Architectural Association. Από το 1983 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Αρχιτέκτονες Συνεργάτες

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΜΟΥΓΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΜΟΥΓΙΑΚΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ το 2002. Συνεργάζεται με την ISV από το 2002.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το 1999. Συνεργάζεται με την ISV από το 2004.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΑΝΙΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΑΝΙΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το 2008. Εξειδικεύεται στο 3D Modeling|Rendering από το 2004. Συνεργάζεται με την ISV από το 2010.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το1969. Αποφοίτησε από την Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ το 1995 και από το Pratt Institute (Outstanding Merrit Award) το 1997. Συνεργάζεται με την ISV από το 2000.
YUKI ΝΙΚΗΤΑΚΗ
YUKI ΝΙΚΗΤΑΚΗ
Γεννήθηκε στο Σακαϊντέ Ιαπωνίας το 1977. Σπούδασε το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ και στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο. Συνεργάζεται με την ISV από το 2008.